Вероятно и тази кампания ще мине под мантрата за износа на оръжия. Това каза пред БНТ социалистът Георги Свиленски. Ако е вярно, че сме изнасяли оръжие за Украйна, Кирил Петков трябваше да е арестуван, по мнението му. Той обаче е категоричен, че няма износ за Украйна. Червеният депутат недоумява защо износът на оръжия се свързва само с Корнелия Нинова като министър на икономиката.

БСП защитава само интересите на България, категоричен бе Свиленски по повод твърденията, че Румен Гечев е получавал пари от Кремъл.

Лидерският въпрос не е на дневен ред за партията, по думите му. Сергей Станишев е нанесъл много щети на социалистическата партия, изтъкна той и го посъветва да не се кандидатира за лидер. По-добре да си стои в БСП като редови социалист, по думите му.

Станишев: БСП е доволна от петото си място и ролята на балансьор

Станишев: БСП е доволна от петото си място и ролята на балансьор

Той няма свръхамбиции отново да е лидер на столетницата

Той е ядосан, че служебният кабинет се меси в предизборната кампания. Вътрешни и външни сили се опитвали да вкарат БСП и ГЕРБ в коалиция. Затова и била атакувана Корнелия Нинова, която не допускала това.

Социалистът захапа и Мая Манолова - тропала по вратата на Борисов да я направи омбудсман, а критикува Нинова, че ще се коалира с него.

Без БСП няма как да се сформира стабилно мнозинство, по мнението на специалиста.

Левицата нямала какво да дели с президента, според Георги Свиленски.