"Тази жена - Корнелия Нинова освен в политически батак, вкара БСП в тотална юридическа несъстоятелност." Един трети мандат на Корнелия Нинова ще доведе БСП до под 4% на следващи избори. Това смята бившият депутат от парламентарната група на "БСП за България" и оказва се все още член на Националния съвет на БСП Кирил Добрев. В студиото на Нова телевизия Кирил Добрев говори за Корнелия Нинова, без да я нарича по име, а с "тази жена".

"Тази жена" освен в политически батак, вкара партията и в юридическа несъстоятелност, обясни Добрев казуса, когато установил, че от БСП дори не са регистрирали и внесли документите в съда за актуалното административно състояние на партията. Така повече от година се оказва, че в ръководните органи присъства не само неговото име, но имената на Костадин Паскалев (вече коалиционен председател на "Левицата"), Жаблянов, Шаренкова и други изключени или напуснали. Кирил Добрев не се е отказал от мястото си в БСП и в момента, в който бъде внесени документите, ще обжалва решенията за поредното си незаконно си изгонване от БСП и е сигурен, че ще спечели делото.

Посочи обаче, че с тези документи БСП се е явила на местните избори миналата година. Самите избори са пълен провал, въпреки отчетените успехи от Нинова. Посочи и цифри: през 2019 г. на местните избори за БСП са гласували 470 хиляди българи, а през 2023 г. - 250 хиляди. Подобна е равносметката и за броя на общинските съветници - 1020 съветници са излъчени от БСП на предишните избори, а на изминалите те са 670.

"В момента БСП се държи като партия джудже, присламчвайки се към независими кметове, същото прави и Стефан Янев, който е далеч под 4%", посочи Кирил Добрев.

Кирил Добрев плаши Нинова: Бъди под напрежение!

Кирил Добрев плаши Нинова: Бъди под напрежение!

Над 50 делегати на Конгреса на БСП са отстранени в разрез с устава, според Костадин Паскалев

По устав Корнелия Нинова може да бъде председател два мандата. Двата мандата на Нинова са минали и подчинената й комисия ще излезе с решение, че Нинова може да се кандидатира за три мандат начело на БСП, посочи той.

Според Кирил Добрев нужно е обединение в ляво, защото левите хора имат нужда от "собствена писта". Успешният модел за това е бил демонстриран в София с обединението за местните избори. Той горещо би подкрепил този модел на партньорство на левите да се издигне и на национално ниво.

Успешна е формулата с лицето на Ваня Григорова, а пък тя върнала идейния дебат. "Но тази жена (Корнелия Нинова, бел.ред.) не разбира какво говори Ваня", констатира Добрев.

Според Кирил Добрев една евентуална партия на президента Румен Радев може да промени всичко в ляво, но това не е процес за следващите месеци, тъй престоят европейските избори, а на Радев му трябват парламентарни избори. Иначе именно Румен Радев е политикът, който има потенциал, след като Нинова застанала между левия избирател и властта. 

Румен Радев за 2024 г.: Имаме нужда от единение и лидерство

Румен Радев за 2024 г.: Имаме нужда от единение и лидерство

Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие