Служебният министър на икономиката Кирил Петков не е получавал нови предложения за участие в бъдещото правителство. Това обяви самият той на брифинг, след като връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщава Нова телевизия.

Той подчерта, че става въпрос за визия и стратегия, а не само за имена и увери, че се е фокусирал върху това да си върши работата със същия интензитет.

Петков изтъкна, че за да е ефективно едно управление, отборната работа с Министерството на финансите е от ключово за развитието на икономиката.

Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков обясниха защо не искат да са в кабинет на ИТН

Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков обясниха защо не искат да са в кабинет на ИТН

Тримата служебни министри виждат "съществени различия"

"Радваме се, че постигаме резултати и има реален напредък. Имаме енергия за работа. Първо обаче някой трябва да те покани, после да ти даде свободата и на трето място - да имаш възможност да работиш в екип. Икономиката без финансите няма как да се случи", категоричен бе министърът.

Той поясни, че засега не са го поканили и настоя първо да се види кой ще е финансовият министър.

"Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за действие, независимост и екипност", заяви Петков.

"Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се казва какво да правим", подчерта той и допълни, че важното е било да се спрат кражбите и изтичането на пари, тъй като по този начин и в България ще има пари.

Това, в което се убедихме през последните девет седмици, е, че има пари, заяви той.