Министрите на финансите Асен Василев, икономиката Кирил Петков и образованието Николай Денков обясниха защо са отклонили предложението да се включат в бъдещо правителство на "Има такъв народ".

В своя нарочна позиция, изпратена до медиите, те изразяват убеденост, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси.

Те поясняват, че са провели разговори с ИТН по тяхна покана, но при разговорите е станало ясно, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат "съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период". Освен това от ИТН предложили на сегашния служебен финансов министър министерски пост в друго министерство.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата, обобщават настоящите министри и благодарят на ИТН за отправените предложения.

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет
Обновена

Слави Трифонов: ИТН без коалиция, предлага свой кабинет

Издигат Николай Василев за премиер, Любомир Дацов за икономически министър