"Надявам се депутатите да гласуват по съвет." Това мнение изрази премиерът Кирил Петков пред журналисти в парламента за гласуването на вота на недоверие днес, внесен от ГЕРБ.

Затова обаче дали ще оцелее правителството след вота, Петков не коментира.

Кирил Петков не знае как ще завърши гласуването днес в пленарна зала. Това стана ясно от интервюто, което той даде за БТВ минути преди пленарна зала да започне да се пълни.

Очакването е този път за извънредното заседание кворум да се събере, за разлика от сутринта.

Премиерът заяви, че в момента се пише история, независимо какъв би бил изходът от вота на недоверие. Ясно е обаче, че разговорите ще продължат депутат по депутат, човек по човек.

В отговор на въпрос знае ли дали има достатъчно гласове за подкрепа, Кирил Петков каза "Надявам се."

"Когато отвън пред НС Пеевски протестира срещу правителството, Борисов ясно заявява, че е против, а "Възраждане" има договорка с Митрофанова, което застава срещу нас. В този момент разбирате, че вотът на недоверие не е от голямо значение."

"Аз заради това казвам, че днешният вот не е от толкова голямо значение, важни са разговорите за тези 121 депутати. Тогава бихме били много по-силни, отколкото последните шест месеца. Досега имахме 109 депутата плюс Слави Трифонов."

Кирил Петков изброи с кого няма да разговаря: Ахмед Доган, Пеевски, Борисов, Костадинов, Слави Трифонов и Тошко Йорданов.

Премиерът, който само след минути няма да е ясно дали отново ще бъде премиер, призова да не се слага България на трупчета, тъй като предстоят важни решения да се взимат и да се правят важни реформи.

Кабинетът "Петков" отказа предложението на Борисов за РС Македония

Кабинетът "Петков" отказа предложението на Борисов за РС Македония

От МС настояват френското предложение да бъде одобрено първо в парламента