Бившият премиер и настоящ съпредседател на "Продължаваме промяната" Кирил Петков ще си даде депутатския имунитет доброволно. "Ще го направя след като се създаде комисия, която да покаже всички документи на прокуратурата, защото искам да осветя как прокуратурата се ползва за бухалка с абсолютно инсцениран случай. От нищо не ме е страх", каза Петков пред журналисти в парламента преди да се гласува ротационното правителство Денков/Габриел.

Иначе Кирил Петков очаква в пленарна зала да се подкрепи кандидатурата на акад. Денков и Мария Габриел. Това правителство може да покаже, че Съединението прави силата в добрия смисъл на думата, когато двама талантливи хора, с управленски опит, които са се доказали, могат да изведат с правителството си и България напред, каза Кирил Петков.

Според него концентрацията на власт винаги крие риск от корупция. "В България когато някой заяви, че само Господ е над него, това дава огромен риск за цялата система на управление. Както няма главен съдия, така не трябва да има и главен прокурор. Когато има повече институции, които имат споделяне на властта, по конкуриращ се начин, тогава има шанс системата да излъчи по-добри резултати", добави бившият премиер.

Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков

Прокуратурата предложи на Гешев да поиска имунитета на Кирил Петков

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство