Няма напрежение и раздор в парламентарната група на ПП-ДБ. Заради "Пирогов" няма и кризисна ситуация и в некоалицията. В това увери бившият премиер и настоящ съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

Той обясни, че политиките трябва да се случат институционално - първата стъпка е да изслушат здравния министър и директорът на Пирогов в Комисията по здравеопазване. Това, което каза Асен Василев е, че всеки един министър трябва да си носи отговорността сам за себе си, каза Петков, който видимо подкрепя думите на Василев. Той изтъкна, че проблемите в политически план не могат да се решават по телефона.

Правителството на Денков/Габриел би могло да поиска оставката на здравния министър, но не и депутатите, каза Кирил Петков. Той настоя още всички държавни болници да минат през ясна проверка на одитните доклади за тяхното финансово състояние.

Петков добави, че ГЕРБ трябва да знаят, че всяко едно финално решение се взима, когато има лидерска среща, а не през медиите или през телефона.

Борисов готов да се оттегли, ако ГЕРБ не поемат отговорност за свалянето на дерогацията

Борисов готов да се оттегли, ако ГЕРБ не поемат отговорност за свалянето на дерогацията

Лидерът на ГЕРБ уверява ПП/ДБ, че е последователен