Съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков вижда ос Бойко Борисов - Делян Пеевски, които казват на служебния премиер Димитър Главчев какво да прави, и министър на вътрешните работи, който е в служебното правителство, за да направи чадър за купения вот. Подредиха си картите, за да може да има купен вот на предсрочните парламентарни изброи, заяви пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Кирил Петков.

Той вижда още прокуратурата като политическа бухалка в управлението на служебното правителство на Бойко Борисов и Делян Пеевски. Изтичат скандали и информация, която изтича от прокуратурата към медиите, посочи Петков и добави, че всички кафяви медии и прокуратурата работят в координация заедно.

Той нападна ГЕРБ за великденските добавки - с решението половин милион пенсионери щели да получат добавки, останалите нямало да получат. "С огромна скорост България успя да се върне към стария модел на управление. Има само два месеца от този ужас и отиваме на избори, като българските граждани трябва да си изберат дали искат стария или новия модел на управление", подчерта Кирил Петков.

За акцията в Агенция "Митници" и скандалите около бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев, Кирил Петков смята, че е "медийна кампания с кученца и пари". Няма логика иначе да се появява във всичко това изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, прокурор от Софийската градска прокуратура, КПКОНПИ и главният секретар на МВР.

Сарафов, Кирилова, Славчев и Калин Стоянов натискали главсека на МВР
Обновена

Сарафов, Кирилова, Славчев и Калин Стоянов натискали главсека на МВР

Казусът с Живко Коцев стигна до ad hoc прокурора Даниела Талева

"Имаме главен прокурор на държавата, който казва: "ще те разследвам, ако не си дадеш оставката. Това само по себе си е безумие", изтъкна Кирил Петков. И добави - ако Коцев е направил престъпление, да се разследва, но ако е бил търсен от Сарафов, за да си подаде оставката, това само по себе си е престъпление.

Според Кирил Петков изпълняващият функциите главен прокурор се използва като политическа бухалка.