Когато има подписано споразумение и стартира ново правителство, тогава защо се водиха тези преговори по време на ротацията, при положение че е написано на ротацията, че ще има промяна на премиер и вицепремиер. Това недоумение изрази заяви министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

Той посочи, че това споразумение не се спазва, поради което всички са в неведение и очакват до какви споразумения ще стигнат преговарящите екипи.

По негови думи за всички било ясно, че за страната е по-добре да има правителство, независимо от това какъв ще бъде съставът.

Мария Габриел очаква извинение, Борисов - голямо извинение

Мария Габриел очаква извинение, Борисов - голямо извинение

ПП/ДБ били невъзпитани

Аз очаквам да има правителство, изрази оптимизъм Вътев, но уточни, че както е станало ясно първоначалното споразумение за 18 месеца е довело до сериозни преговори на деветия месец, така че обстановката според него е много сложна.

"Колкото присъствието, толкова и отсъствието в списъка с министри щеше да е изненада, защото винаги, когато има някакви разговори, някакви преговори и има окончателно решение, човек е информиран. Когато не си информиран, без значение дали присъстваш или отсъстваш, еднакво си изненадан", коментира той по повод оттегленото недадено съгласие на някои от номинираните от Мария Габриел министри.

От думите му стана ясно и че днес се открива приемът по украинската помощ, към която земеделските производители имат засилен интерес.

Директорите на Областните дирекции "Земеделие" трябва да организират стриктен режим на работа, за да може в срок да се обработват подадените документи и оттам бързо да се пристъпи към изплащане на средствата, посочи Вътев.

Във връзка с водата за напояване и пасторализма министър Вътев посочи, че общата работа с Министерството на околната среда и водите се движи по план и напредва. "Намерена е работеща формула за напояване на максимум земеделски площи, за да може да се произвежда конкурентна селскостопанска продукция. Ако развиваме успешно поливно земеделие, ще може да се ограничи и присъствието на вносни плодове и зеленчуци в потребителската кошница и ще можем да консумираме български", отбеляза министърът.

Той отново изтъкна, че достъпът до вода за напояване трябва да бъде задължение на държавата спрямо земеделските производители.

Какво да се прави? По версия на ПП/ДБ

Какво да се прави? По версия на ПП/ДБ

Кой кого е хвърлил под автобуса