"Надявам се да има проглеждане в близкото бъдеще за цялата работна сила за това какви базови, специфични и дигитални умения ще бъдат доставени при това с най-ефективния ресурс, който е наличен на една ръка разстояние".

Toва заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на форум на тема "Адаптивност, гъвкавост и сигурност на заетите в отрасъл ВиК с внедряването на дигитални технологии".

Правим 13 пречиствателни станции по Плана за възстановяване

Правим 13 пречиствателни станции по Плана за възстановяване

Те ще се изградят в малки и средни населени места

До 5 години ще имаме около 500-600 млн. лв. на разположение за дигитални умения и е добре да не ги похабим, а да ги вложим ефективно, настоя Димитров. Фирмите и дружествата трябва да знаят къде точно с общо съгласие с верификатора на държавата ще трябва да се влага меките инвестиции в човешките ресурси, настоя президентът на синдикалната организация.

Пламен Димитров обясни, че в Плана за възстановяване и устойчивост е важно какви изисквания и какви промени към изискванията в дигиталните умения и компетентности ще доведе, защото работната сила се движи с инвестиционния процес. Моментът е решаващ за големите инвестиции в твърдата и меката инфраструктурата, посочи той.