Коалицията се мята или влиза от епизод в епизод на две продукции - първата е "Мисията невъзможна", лута се между един, втори, трети епизод на "Мисията невъзможна", но същевременно правителството държи под око и следващата продукция - "Умирай трудно" - 1,2,3. Нито една от тези мисии невъзможни не доведе до ада, до гибелта на коалицията на този етап. Това заяви пред БНР социологът и управител на "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова.

Според нея е много възможно далечният хоризонт на коалицията да са местните избори догодина.

По думи на Димитрова има два фактора за връщане на доверието в кабинета - първият е дали ще бъдат антиинфлационни, за да укротят ръста на цените, или хората ще бъдат в догонваща позиция.

В коалицията пак се разминаха - имат или нямат нужда от програма

В коалицията пак се разминаха - имат или нямат нужда от програма

Утре коалиционен съвет обсъжда Северна Македония

Ако инфлацията не продължи да нараства с такива стремителни темпове, тогава можем да очакваме известно успокоение у хората, известна предвидимост, смята социологът.

Вторият аспект според нея е конкретизирането на мерките -например двете тарифи за консумация на ток, вода и парно, какви ще бъдат лимитите на т.нар. евтина тарифа и откъде започва по-скъпата.

Димитрова е на мнение, че в тези мерки има ресурс, но все още техният сумарен ефект както според специалистите, така и според общественото мнение остава неясен.

Вигенин: Коалицията не се разпада

Вигенин: Коалицията не се разпада

Другите коалиционни партньори занимават общността с дребнави въпроси

Димитрова посочи, че съгласно последното проучване на "Алфа рисърч" 71% са готови да участват в програми за енергийно обновяване на сградата, в която живеят, със споделено финансово съучастие между държавата и собствениците.

"Не сегашният тип "Лего" обновяване. Над 80% от хората съвсем не чакат само тези програми - някои са си сменили дограма, други са направили топлоизолация и виждаме тези сгради тип "Лего", поясни тя.

В управляващата коалиция няма активен диалог, смятат мандатоносителите на ПП

В управляващата коалиция няма активен диалог, смятат мандатоносителите на ПП

Няма нужда от КСНС, България да не отстъпва пред РСМ, категорична е Нонева