Консервативна "Обединена десница" (КОД) на бившия здравен министър Петър Москов се регистрира в ЦИК за участие на парламентарния вот на 4 април с 4040 подписа.

Петър Москов заяви пред журналисти, че КОД е основана, за да защитава ценностите на дясното - икономическа свобода, силна държавност, антикомунизъм или люстрационно законодателство, което да скъса връзката на старата комунистическа номенклатура, която днес е икономическа олигархия с медиите си, с държавните пари и със съда.

Според него истинският рестарт на държавата е желанието за промяна, а не как ще се казва главният прокурор или министър-председателят. Това означава асоциална система, която да бъде подчинена на индивидуалната отговорност, а не сегашният социализъм, в който "едни плащаме, а други ползваме", защото са част от определено малцинство - това са кодовете на дясното.

Идеологическите противници на КОД на парламентарните избори са онези говорители на розовия революционен хаос, които винаги обещават светло бъдеще, но не казват нищо за реалните проблеми на гражданите.

"Считаме, че най-голямото предизвикателство и проблем пред българското бъдеще са опитите на президента Румен Радев да обедини в юмрук старата просъветска левица и екстремните либерали", категоричен бе Москов.

Той се надява хората да дадат гласа си за КОД, спокойно и без притеснение, без избор на по-малкото зло и без отвращение.