Държавата е пред входа на един предначертан и политически, и икономически хаос. За нас изходът от този хаос е във формирането на силен десен консервативен съюз, каза пред БНР Петър Москов - бивш здравен министър и настоящ лидер на партия КОД.

Москов посочи, че започват разговори със сдружения и партии със сходни на техните позиции за съвместно явяване на изборите. В декларация от КОД заявяват, че ще работят за формирането на десен консервативен съюз. Те започват преговори с националистите и партиите от десницата.

ДЕН на Зеленогорски отива на изборите с Демократична България

ДЕН на Зеленогорски отива на изборите с Демократична България

След пандемията мислят за собствен политически проект

Според Москов без ефективно управленско мнозинство в следващия парламент ще сме изправени пред кризи. "Поведението на политическите сили до момента предначертава безпомощен парламент. От заявките на политическите сили имаме картината на един парламент, който няма да може да излъчи мнозинство за управление", обясни Москов.

Според него страната е пред две перспективи. Едната е в следващото Народно събрание да има дясно мнозинство, което включва в себе си ГЕРБ, другата е - ляво мнозинство, което включва БСП.

"Затова казваме, че нито дясното е добре да бъде проекция на това, което е в момента, нито приемаме мнозинство, формирано заедно с БСП. Целите пред такъв десен консервативен съюз (какъвто КОД предлагат - б.р.) трябва да бъдат ясно назовани", обясни Петър Москов.

ЦИК настоя властта да си поеме отговорността за безопасни избори

ЦИК настоя властта да си поеме отговорността за безопасни избори

Според левите управляващите пак прехвърлят отговорността

Приоритетите на неговата формация са провеждане на лустрация, образователна квалификация за имащите право да гласуват, предварителен отказ от формиране на коалиция с БСП и ДПС.

Всеки трябва да бъде убеден, че ни предстоят едни различни избори, каза Петър Москов.

Като бивш здравен министър Москов призова да бъде сменен подходът в борбата с пандемията. Според него трябва да се откриват и изолират само заразоносителите, а "другата част от обществото да може да продължи да живее, да работи и да се грижи за себе си", каза Москов, който е лидер на партия КОД.