От гражданското сдружение "Достойнството на един народ - ДЕН" влизат в битката за парламентарните избори на 4 април заедно с "Демократична България".

На пресконференция в БТА председателят на сдружението Найден Зеленогорски заяви, че ДЕН ще се явят на парламентарните избори в коалиция с "Демократична България". Той се надява, че едно такова бъдещо образувание ще даде добри резултати на предстоящите парламентарни избори.

Зеленогорски: Новата "Конституция" беше прах в очите на хората
Обновена

Зеленогорски: Новата "Конституция" беше прах в очите на хората

По думите му в България има лека форма на путинов режим

Според него по-разумно към настоящия момент ДЕН да останат в рамките на гражданското сдружение и след като се нормализират нещата с корона кризата, да предприемат активни действия за учредително събрание и прерастването им в политически проект. През последните 10 години нищо не се промени и системата за манипулиране на вота се усъвършенства все повече и повече от управляващите, категоричен бе Зеленогорски.

Той негодува, че не били чути предложенията на ДЕН за въвеждане на професионална изборна администрация, която да осъществява изборите, да бъдат изчистени избирателните списъци от т. нар. мъртви души, не се въвежда гласуване по пощата и видеонаблюдение при броене на бюлетините. Ние сме тръгнали по пътя на демокрацията и трябва да дадем шанс за честни и справедливи избори, настоя Зеленогорски.

Зеленогорски иска актуализация на бюджета, насочена към общините

Зеленогорски иска актуализация на бюджета, насочена към общините

Без финанси се застрашават образованието, социалните услуги, сигурността

Той смята, че гласуването с подвижни урни на хората под карантина може да опорочи изборите. Демокрацията се лекува с повече демокрацията. Ние имаме проблеми, но за да ги решим трябва да дадем възможност на хората да гласуват възможно най-честно на изборите, подчерта Зеленогорски.