Конфликтът между българи и цигани в столичния квартал „Орландовци" отново привлече вниманието на депутатите.

Още в първите минути на днешното пленарно заседание, този път от „Атака" настояха с декларация да обявят своето мнение за напрежението от последните дни.

Аз помня времената, когато циганските общности работеха и нямаше нито такава престъпност, нито такива конфликти. Това беше, когато държава имаше", се върна назад във времето лидерът на „Атака" Волен Сидеров.

Той обърна поглед и към работата на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и се почуди: „Вие гласувахте за този министър, вие си го избрахте и сега недоволствате от него".

„Ами сменете го, но въпросът е дали МВР е институцията, която трябва да се справи със ситуацията. Проблемът не е нито в МВР, нито да се сложат полицаи във всяка махала, проблемът е държавата", се обърна към колегите си още атакист номер 1.

И в този конфликт от „Атака" видяха чуждестранната намеса. „Дали пък някой не подклажда тоя конфликт", се зачуди Сидеров и призова премиера Бойко Борисов да насочи вчерашния си призив - „Не си играйте с огъня", към американското посолство.