В разговора между представителите на БСП и държавния глава Румен Радев след връщането на мандата не е ставало въпрос за имена, които да влязат в служебното правителство. Пред журналисти лидерът на партията Корнелия Нинова обясни, че този разговор е оставен за по-късно.

"Ние сме партия, в която решенията се взимат от колективните органи. Аз не съм нито Бойко Борисов, нито Слави Трифонов да обявяваме какво ще прави партията по фейсбук. Събираме си колективните органи и там ще се вземе решение за участие на наши министри в правителство каквото и да е то - наше, друго или служебно - решението се взема единствено Националният съвет на партията", подчерта Нинова. На въпрос дали би приела да стане служебен премиер, Нинова заяви: "Това е беше хубава шега."

По думите й нито една партия в парламента не си говори с другите помежду си. В този парламент нямало диалог, надделяло партийното его, личният егоизъм и желанието спешно да се отиде на нови избори, за да се спечелят още повече гласове. Това политическо късогледство доведе до тази ситуация, категорична бе Нинова. Тя посочи, че лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов се надява на повече гласове на предсрочните парламентарни цели.

анкета

Ще гласувате ли на избори 11 юли?

Виж резултати

Да, винаги гласувам 76.5%

Не, аз съм за гъби 9.8%

Ако не съм на море 5.1%

Този път пандемията няма да ме уплаши 3.2%

Зависи от кампанията 5.4%

Според Нинова може да има ниска избирателна активност на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. БСП са готови за избори, като Нинова очаква по-добри резултати.

БСП е партия на реда, на правилата и не се взимат решение еднолично. Започваме, за съжаление, процедурата от началото, посочи соцводачът и допълни, че не е хубаво в политика да се борави с усещания, по-добре е да се работи с факти и с най-важните неща за хората.

БСП дава възможност за "професионален служебен кабинет" на Румен Радев

БСП дава възможност за "професионален служебен кабинет" на Румен Радев

Не са водени разговори с президента за участие на хора от БСП

Няма да ви говоря с усещане, а с желание и воля след следващите избори да има стабилно правителство, защото се задълбочават социална, икономическата и здравната кризи, каза още Нинова. Тя се надява разумът да надделее, което обаче да не означава безпринципни коалиции и сговори на тъмно.