Ще намерим време да се срещнем с БСП по вота на недоверие, но Нинова трябва да се отучи от манталитета си да праща покани в стил призовка. Това заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

Припомняме, БСП призова хората на Първанов да подкрепят вот на недоверие за външната политика на кабинета. АБВ поставиха условие това да стане след лидерска среща, инициирана от Корнелия Нинова. Последва покана от „Позитано“, определена от централата на азбукарите като „призовка“.

„Ще намерим време, но този манталитет на този председател на БСП трябва да претърпи еволюция. Г-жа Нинова ни пише писма стил призовки: „Елате в сряда в 14.00 часа". Колежке, не така. Вдигни един телефон, попитай: във вторник можем ли. Какво пречи да се направи това, коментира още Петков.

Той изрази и учудване защо ръководството на БСП са се отказали да искат вот на недоверие заради проблеми със сигурността и вътрешния ред.

Няма едно разумно обяснение, коментира Румен Петков. „Как се е променила ситуацията с бежанците в центъра на София? Какво се е променило – нищо. Или пък са намалели кражбите? Какво ги накара да преосмислят тази си позиция“, чуди се заместникът на Първанов, уточнявайки, че това не означава, че няма повод и за вот срещу външната политика на управлението.