Депутатът Методи Андреев може да е първият санкциониран по новите правила на Комисията за борба с корупция и парламентарна етика.
Това стана ясно от думите на председателя на комисията патриотът Валентин Николов. 

В комисията вече е постъпил сигналът от главния прокурор срещу депутата от ГЕРБ. Комисията на Валентин Николов трябва да се произнесе дали Методи Андреев е нарушил депутатската етика с кадруване в МВР.

От 6 месеца от комисията настояват да се приемат промени в правилника на комисията, които обаче не минават през правна комисия. Тези промени ще дадат възможност на комисията по депутатска етика да може да прилага санкции.

Затова и Николов е потърсил помощ от председателя на НС Цецка Цачева, която е обещала да говори с шефа на правната комисия Данаил Кирилов и така важните промени да минат.

В момента, по думите на Николов, поверената му комисия дори и да констатира нарушение от страна на депутат, не може да направи нищо, не може и да го порицае дори.

Валентин Николов се надява промените да влязат в сила в най-скоро време. Той предположи, че Методи Андреев може и да е първият, който ще бъде санкциониран от комисията.

В срок от 30 дни комисията трябва да разгледа „казусът Андреев”. Николов подчерта, че ще бъде подложен на обсъждане в максимално кратки срокове и няма да го бавят.