100 000 лв., без ДДС, възнамерява да плати Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за направа на паркинг. Това става ясно от обявената "процедура за събиране на оферти с обява", съобщава БГНЕС.

Местоположението на ремонтно-строителните дейности е района около сградата на КЗЛД на бул. "Проф. Цветан Лазаров" 2, в района на "София тех парк".  

За срок от 30 дни, строителят, който бъде избран, ще трябва да осигури общо 72 паркоместа.  Оферти се събират до 22 август, а изборът на изпълнител ще е на база цена и качествени показатели, като най-голяма тежест - 60%, се пада на "организация на изпълнение на поръчката", едва 30% е тежестта на "предложената цена" и 10% "срок на изпълнение".

Направата на паркинг ще се финансира с пари на данъкоплатците. Пазителите на личните данни тази година са провели три процедури за възлагане на "външни" услуги. Месечно за охрана на сградата на КЗЛД се плащат 3110 лв. За самолетни билети КЗЛД има годишен бюджет от 70 000 лв.  

Под формата на "пазарно консултация", ръководството на КЗЛД е сключило договор на стойност близо 35 000 лв., с ДДС. В срок от 45 дни, което прави по 777,77 лв. на ден, изпълнителят трябва да извърши "одит на информационните системи на КЗЛД и бизнес анализ за внедряване на информационна система в мрежата й".