Според системата на Столична община децата нямат "баща" и "майка". Има Родител 1 и Родител 2. Това пише на страницата си в социалната медия Фейсбук председателят на "Патриоти за София" в СОС и член на ръководството на ВМРО - Българско национално движение Карлос Контрера.

Той получил сигнали от родители на деца, които кандидатстват за прием в детска градина в София. Мнението му е, че Джендърството налази и на "Московска" 33 (адресът на Столична голяма община - б.р.).

Я кажете, деца, какво е "пол"?

Я кажете, деца, какво е "пол"?

Да поразсъждаваме върху рушенето на стереотипите с образователни програми

"Какви са тия Родител 1 и Родител 2, някакви биороботи може би?! Вероятно някакви аморфни образувания на вида Homo sapiens? Толкова ли беше трудно вместо родител да се изпише баща, майка или вместо Родител 1 и 2 да се изпише Родител - баща, Родител - майка. Но не, трябва да се внушава, че това нещо полът е някакво си там неясно и неопределено. Все едно тези, които са измислили тая дивотия не са се пръкнали на този свят от майка и баща, а са резултат вероятно от някакво ашладисване", пише в типичния си ироничен стил Контрера.

Според него "пробутването на подобни неща (Родител 1 и Родител 2) напомня на скорошните френски напъни да обяснят, че мъже и жени няма, а има някакво си 'то". Ясно е защо го правят, за да свикваме, но няма да я бъде тази работа, категоричен е Контрера.

Германия въвежда трети пол в акта за раждане

Германия въвежда трети пол в акта за раждане

Решението е описвано от правосъдния министър като "отдавна закъсняло"

Той призовава Столична община: "да вземе да си поправи грешката и то веднага".

Припомняме, преди по-малко от месец - на 31 март, подобен формуляр се появи за кратко и на сайта на община Бургас.

В Община Бургас тестваха "родител А" и "Б" на формуляр за първокласници

В Община Бургас тестваха "родител А" и "Б" на формуляр за първокласници

След сигнал от Борислав Цеков формата бе променена