Предсрочни избори поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група по повод новия политически сезон. 

"Господин Борисов, вие не се справихте, не станахте обединител на нацията", обърна се тя задочно към министър-председателя.

Нинова обеща в този политически сезон БСП да даде алтернатива на сегашното управление.

Червените искат отмяна на всички лобистки закони, съвземане на икономиката, подпомагане на малкия и среден бизнес, размразяване на социалните плащания и обвързването им с минималната работна заплата.

Спрете реформата в образованието, обърна се тя към управляващите. Спрете здравната реформа! Спрете пенсионната реформа, настоя още лидерът на БСП.

Според Нинова три въпроса от важността на националната сигурност трябва да се поставят: демографската катастрофа, бедността и корупцията.

„Време е за алтернативата. Тя е в „БСП Лява България“, категорична бе Нинова.

Готвим се единствено за президентски избори, уверяват ГЕРБ

Готвим се единствено за президентски избори, уверяват ГЕРБ

Увери Цветан Цветанов от парламентарната трибуна

По мнението й тази сесия парламентът започва в сложна обстановка – в обстановка на политическа криза, на очаквана и предвидима политическа нестабилност.

Съюзът между партиите в управлението довел до сбъркани реформи и пазарлъци за разпределяне на постове.

Управленската формула, според Нинова, е „Клуб по интереси на Бойко Борисов“.

Последното доказателство за това бил Изборният кодекс, чрез който партиите в управлението се опитвали да бетонират властта си. В кодекса тя съзря погазени демократични принципи. Вместо да признаете провала си, търсите оправдания, каза Нинова и призова управляващите да не се оправдават с БСП.

Тя увери, че левицата не е влязла в съюз с АБВ, за да излязат хората на Първанов от властта.
Корабът потъва, убедена е Корнелия Нинова.

Тя критикува и позицията на държавния глава Росен Плевнелиев, който не се намесвал при провалите на кабинета. Не защитил хората от несправедливата пенсионна реформа и здравните промени.

Изведнъж днес осъмна с усещането, че е държавен глава, критикува тя поведението на президента. Нинова посочи, че Плевнелиев сега решил да спаси хората от партиите, които го излъчили и които го подкрепят.

Левицата е против промените в изборното законодателство.

По думите столетницата дава днес заявка да покаже какви са алтернативите за страната. „Нашата история не е да сме партия еднодневка“, увери още Корнелия Нинова.

По-късно в кулоарите Нинова коментира, че АБВ напускали управлението, за да спасят малкото им останало.

Нямало съглашателство между двете формации в лявото пространство. Да не оправдават своята немощ с БСП, призова Нинова. Това правителство загива, свършено е, заяви още веднъж червеният лидер.