Левицата е притеснена от доклад на прокуратурата за състоянието на язовирите. Оказва се, че с неизяснена собственост са 238 язовира.

На брифинг в  Народното събрание Корнелия Нинова цитира думи на премиера Бойко Борисов от преди време за поредните наводнения: „Не вземем ли мерки, това си е престъпление”.

Г-н министър-председател, вие извършвате престъпление, обърна се през медиите Корнелия Нинова към премиера. Оказва се, че 90% от обектите, които преди са установени като потенциално опасни, са си опасни и сега.

Не са изпълнени дадените предписания за отстраняване на опасността на язовирите. Не се извършва техническа поддръжка на язовирите, не са изправни язовирните стени, изреди разтревожена Нинова.

Тя смята, че се създава предпоставка за наводнения, смята социалистката.

78 са опасните язовири във Велико Търново, в Сливен- 8 са в предаварийно състояние, в предаварийно състояние са  и 17 язовира в Ямбол, във Варна 22 са опасните язовири, в Бургас- 24. В Смолян не е извършвана проверка в рамките на една година за състоянието на язовирите.

Правителството за една година не си мръдна пръста, категорична бе социалистката. От БСН имат намерение да внесат промени в Закона за бедствията.

Столетницата започва информационна кампания да се предупредят хората от тези населени места за опасните язовири, а кабинетът да вземе нужните мерки, за да се предотвратят бедствия, настояват от БСП.

В Мизия още живеят на фургони, обясни Корнелия Нинова.

Върховна административна прокуратура е издала 50 административни акта за тези нарушения.