Лошо е, че ГЕРБ не говорят за политическа формула. Смятам, че ГЕРБ сбъркаха концепцията от самото начало. Това коментира пред медиите в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова след председателския съвет. Два подхода имало за съставяне на правителство. Първият е ГЕРБ да си предложат премиер и правителство на малцинството. Вторият е на лидерска среща да се определят приоритетите за страната и срокове за изпълнението им. Но хората на Бойко Борисов избрали първият подход, а той за Нинова не е правилен.

Грешка след грешка всеки ден, вижда соцлидерът в преговорите на първите.

Корнелия Нинова захапа първите две партии за джентълменското споразумение, което според нея нямало да доведе до нищо, ако не се спазват правилата. На нея й идвал малко повече егоцентризмът на Мария Габриел. На фона на това, Бойко Борисов удобно се скрил и не идвал на работа. Много държавни мъже изчезнаха, констатира Корнелия Нинова. Кирил Петков и Асен Василев заминали на семинар, Радев отишъл в ЮАР, Иван Гешев също не бил в страната. Не останаха държавни мъже в държавата, притеснена е тя.

От вчерашните разговори с Мария Габриел социалистите останали притеснени.

Нинова пак критикува Борисов – обърнал логиката на разговорите

Нинова пак критикува Борисов – обърнал логиката на разговорите

Социалистите ще проведат допитване до партийните членове, посочи тя

Най-важният въпрос за Нинова е бюджетът на страната, а не било ясно какъв бюджет за 2023 предлага Мария Габриел. Социалистите не чули нито дума за социална политика.

Важна и наложителна е лидерска среща, посочи още лидерът на БСП. Корнелия Нинова отрече да са водени разговори за министерски постове. Според нея не трябва в правителството да влизат ярки политически лица. Червените няма да отстъпят от позицията срещу даване на оръжия за Украйна.

Важно е какво ще последва след евентуално отстраняване на главния прокурор, коментира обрата от вчерашния ден, в който от ГЕРБ рязко смениха посоката и заявиха намерение на отстрянат главния прокурор Иван Гешев. Според Нинова - очевидно върви битка за овладяване на прокуратурата. Левите са за истинска промяна в съдебната система.

Нинова: Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка

Нинова: Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка

Недоумява от каква позиция ПП/ДБ си позволяват да им поставят условия