"Както виждате на мен президентът е обърнал специално внимание. Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти Нинова". Специално внимание, имам предвид г-н Стоянов. Аз специално съм удостоена с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила.".

Това заяви Корнелия Нинова при предаването на поста си в министерството на икономиката и индустрията на служебния министър Никола Стоянов.

Припомняме, Никола Стоянов бе председател на борда на ВМЗ-Сопот и в началото на юни бе уволнен от Корнелия Нинова.

Нинова остави въпроса с язовирите на своя наследник Никола Стоянов
Обновена

Нинова остави въпроса с язовирите на своя наследник Никола Стоянов

Стоянов бе уволнен от Нинова като шеф на борда на ВМЗ-Сопот

"Можеше президентът да прояви повече въображение, да назначи например г-н Михайлов от "Кинтекс", срещу него поне има две дела, срещу г-н Стоянов има само проверка", каза иронично Нинова.

Думите й са в отговор на журналистически въпрос за БСП и служебния кабинет. По коментарите на журналисти, политолози и анализатори, виждам какво е най-отличителното за правителството. Заглавията са "Анти-БСП" и "Анти-Нинова" правителство.

"Очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да бъде злепоставяна БСП, за да се измислят и представят пред обществото компромати срещу БСП", заяви Нинова, която е лидер на столетницата.

Тя се позова на поговорката: "всяко зло за добро".

"С действията си за 1 час президентът свърши нещо, което аз не можах за 1 година - отвори очите на българските социалисти. Че два пъти употреби БСП, за да стане президент и два пъти ги предаде. Сега поне съм спокойна за партията, че знае за какво става дума", обясни Нинова. 

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Не приемаме критиката на президента, че оставаме хаос, каза тя