Стоя твърдо зад Елена Йончева и я подкрепям в желанието й да търси истината. Такова изявление направи лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод повдигнатото обвинение на депутата и бивш журналист Елена Йончева.

Припомняме, днес стана ясно, че Елена Йончева е обвинена за пране на пари по разследването за финансови операции със средства, присвоени от КТБ.

Корнелия Нинова пропомня, че след като на 20.07.2017 г. прокурорът Иван Гешев е представил документа "Общ поглед върху модела КТБ" и е обявил, че е установено финансиране на политици лично по нареждане на Цветан Василев, тя е призовала тези имена да станат публични веднага. Изпратено за това е и писмо до специализираната прокуратура.

"Днес е 22.02.2019г. година и половина след моето искане, политиците не са оповестени, но е повдигнато обвинение на журналиста Елена Йончева за пране на пари. За мен няма съмнение, че това се прави заради нейните смели журналистически разследвания на кражбите на властта и приближените им фирми", заявява Корнелия Нинова и посочва, че стои твърдо зад Елена и я подкрепя в желанието й да разкрива истината и да търси справедливост.

Самата Йончева отхвърли обвиненията и заяви, че е била заплашвана. 

Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична.

Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката - тази организирана престъпна група, разграбва България. Това няма да ни спре., написа Йончева във "Фейсбук". 

Припомняме, главният прокурор Сотир Цацаров поиска през ноември имунитета на шестима депутати, сред които бяха Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП. И двамата дадоха имунитета си, а парламентарната група на БСП излезе с декларация за твърда подкрепа на своите депутати.

Във връзка с Йончева, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни също тогава, че става въпрос за образувано досъдебно производство на 31 август по сигнал на двама народни представили и още едно лице.