Председателят на БСП Корнелия Нинова е "за" оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, поискана от ПП/ДБ по-рано днес с аргумент полицейското насилие на протеста срещу ръководството на БФС от четвъртък вечерта.

Това обяви тя след провала на петъчния пленарен ден поради липса на кворум, в рамките на който трябваше да се гласува вотът на недоверие срещу кабинета "Денков".

Соцлидерът посочи - БСП настоява за оставката на цялото правителство, но ако вотът на недоверие не мине, то Стоянов следва да си подаде оставката.

Нинова коментира и обвиненията на "Възраждане" и ИТН от по-рано, че регистрирайки се в зала, БСП крепила правителството. "Тези, които днес не се регистрираха в зала, спасиха правителството, защото дадоха време на сглобката до сряда да продължават да си извиват ръцете и да се договарят. Нашата позиция е ясна и категорична - искаме оставката на правителството".

Бойко Борисов не казва отказва ли се от сглобката

Бойко Борисов не казва отказва ли се от сглобката

Лидерът на ГЕРБ обаче иска моменталната оставка на спортния министър

Нинова призова всички партии да влязат в зала, да се регистрират и да се гласува вотът на недоверие.

Лидерът на БСП е получила покана от страна на новия кмет на София Васил Терзиев за среща в събота в 11.30 часа, за да се води диалог за подкрепа в Столичния общински съвет. Що се касае пък до подкрепата към кандидата на ПП/ДБ/СС за шеф на СОС Борис Бонев, БСП остават обаче категорични - няма да подкрепят кандидатурата на Бонев.

Ще се обсъдят приоритети, които БСП би предложила да залегнат в бюджета на Столичната община. "Не се притесняваме срещата да бъде открита", заяви тя.

Нинова отрече и обвиненията от страна на ГЕРБ и ДПС, че се създава коалиция между тях и ПП/ДБ. "Искаме промяна на модела ГЕРБ от 7 години и усилията на местно ниво срещу този модел нямат нищо общо."

ПП/ДБ искат оставката на МВР министъра заради недопустимото полицейско насилие

ПП/ДБ искат оставката на МВР министъра заради недопустимото полицейско насилие

Според тях първо постът си трябва да освободи Борислав Михайлов