В днешния ден Народното събрание не може да започне работа - няма кворум. Едва 78 депутатите се регистрираха за старт на заседанието. Председателят на парламента Росен Желязков даде 10 минути почивка, за да се регистрират повече народни представители - както той се изрази "нова порция регистрация".

Днешното заседание трябваше да започне с повторно гласуване на вота на недоверие към правителството Денков/Габриел, след като вчерашното заседание се поради отново заради "липса на кворум".

След почивката се регистрираха 79 депутати. За старт на заседанието са нужни 121 минимум. Затова и председателят на Народното събрание разпусна заседанието.

Само един депутат от ГЕРБ се регистрира, 55 от ПП-ДБ, един от Възраждане, 21 народни представители от БСП бяха в зала, както и независимият Радостин Василев. ДПС не се регистрираха за кворума, както и от ИТН.

Депутатите от ГЕРБ и ДПС демонстративно излязоха от пленарна зала в момента, когато започна гласуването на втория вот на недоверие срещу правителството. Така те не участваха в гласуването реално, като подалите глас от пленарна зала по вота на недоверие бяха 61 на 66. При прегласуването обаче се оказа, че кворум няма и окончателното решение за съдбата на правителството остана за днес. 

Вотът на недоверие беше по темата отбрана и национална сигурност, внесен от БСП и подкрепен от ИТН и "Възраждане". Дебатите по него минаха в сряда. 

Румен Радев: Тече хазартно надлъгване в играта на власт между парламент и кабинет

Румен Радев: Тече хазартно надлъгване в играта на власт между парламент и кабинет

България явно става тясна за манията за величие на някои хора