Очевидно е, че няма да има правителство. Няма смисъл да се удължава агонията на това Народно събрание. Парламентът е на командно дишане и въпросът не е дали, а кога ще бъде разпуснат. Това заяви в ефира на БНР лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

Когато е ясно, че не може да се постигне съгласие в този парламент, отиваме на нови избори. Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза, поясни той.

По думите му, ако Възраждане е било част от общия политически хор е щяло отдавна да има правителство и то да е стабилно. Възраждане не се интересува от лични постове и облаги, а от политики, категоричен бе Костадинов. Той поясни, че води разговори с останалите партии в парламента, но няма как да бъдат преодолени фундаменталните различия.

Ние смятаме, че на първо място трябва да стои българският национален интерес, а всички останали смятат, че на първо място трябва да е общностният интерес и България трябва да спазва интересите на съюзите, в които участва, а много често те не съвпадат с националните, допълни депутатът.

Костадинов не вижда шанс за съставяне на правителство и с третия мандат. Ако има кабинет, той ще бъде зомби, защото няма как един политически труп, какъвто е 48-ият парламент, за роди жизнено правителство, подчерта той.

Костадинов: Народното събрание може да произведе зомби кабинет

Костадинов: Народното събрание може да произведе зомби кабинет

Няма разлика между ПП и ГЕРБ според Костадинов