Ако има правителство с първия мандат, това означава, че ще има кабинет на ГЕРБ и ДПС. Това заяви пред БНТ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Възраждане" няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС. Никой от "Възраждане" няма да подкрепи кабинет с първия мандат, а ще подкрепи единствено тяхно правителство. Костадин Костадинов смята, че ГЕРБ и ДПС бързо ще си напазаруват депутати, за да съставят правителство с първия мандат. Той смята, че благодарение на ПП-ДБ сега ГЕРБ и ДПС ще управляват заедно.

Костадинов изтъкна, че "Възраждане" имат няколко условия, за да подкрепят правителство - референдум за запазване на българския лев, референдум за запазване членството ни в НАТО, да се прекратят санкциите срещу Русия, да се прекрати военната помощ за Украйна и да се създаде преговорен екип в парламента и извън него, които да започнат предоговаряне на условията за членство в ЕС.

Борисов в много по-добра позиция и с лек ултиматум

Борисов в много по-добра позиция и с лек ултиматум

Анализатори: Политическата ни култура слиза на махленско ниво

По думите му избирателната активност е най-лошото от изборите и така на практика българският народ е гласувал вот на недоверие на държавата си. Всички партии копираха реториката на "Възраждане", посочи Костадинов. Когато някой пречи на опозицията да победи, значи работи в полза на управляващите, според него. Ниската избирателна активност в България се дължи на поредица от лъжи и на разочарованите избиратели на ПП-ДБ, омерзени от избора на своите избиратели да направят сглобка, коментира Костадин Костадинов.

Според него най-трагичното е, че ДПС са втора политическа сила, защото са заплаха за националната сигурност. На следващи избори схемаджиите, които купуват гласове, биха купили гласове за ДПС. Може да се окаже, че в един момент ДПС ще се окаже първа политическа сила, добави Костадинов.

Втората равносметка на Костадинов с вече измислен прякор на "Величие"

Втората равносметка на Костадинов с вече измислен прякор на "Величие"

Доган изграждаше обръчи от фирми, сега ДПС изгражда обръчи от партии