Вярвам, че ще получа много гласове от дясно и от центъра. Тази увереност изрази депутатът от БСП и кандидат-кмет за Благоевград Костадин Паскалев за БНТ.

Паскалев беше категоричен, че не може да се очаква той да постигне някаква договореност с настоящия кмет на града Лазар Причкапов, който за предишния си мандат беше подкрепен от БСП, а в момента ще се яви като независим депутат.
Костадин Паскалев допълни, че не са водени разговори за споразумение, дори и да се стигне до балотаж срещу десен кандидат.

Той повтори желанието си да получи одобрението на Висшия съвет от БСП, въпреки че няма намерение да води персонални разговори за това.

„Предполагам, че доста доволни ще има в БСП, ако се проваля на тези избори", каза Костадин Паскалев.

По повод на това, че той беше една от възможните кандидатури на БСП за кмет на София, Паскалев обясни, че при загуба на изборите трябва да се понесе лична отговорност, но и тя няма да е негова, тъй като не е имал намерение да се явява.

Влизането на Европейския съюз е най-големият успех на правителството на Станишев, най-големият минус - това е липсата на ясна визия за решаване на проблемите в обществото.С тази оценка във връзка с днешния отчет на премиера завърши Костадин Паскалев.