Най-доброто за България е да има предсрочни избори, но ако ГЕРБ направят правителство, ПП-ДБ ще запазят около 40%. Такава прогноза направи пред БНР лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той отбеляза, че има недоволство от страна на американския посланик, поради което не изключва да има и предсрочни избори. 

Според него при сегашните преговори очевидно нещата ще се обърнат на 180 градуса и в следващо правителство ГЕРБ ще има много по-голяма тежест.

"ГЕРБ са създадени, за да управляват, а не да участват в опозиционната борба и като мине време, тази партия огладнява. ГЕРБ е създадена да ограбва и краде бюджета. ГЕРБ не е партия, ГЕРБ е корпорация - една олигархична криминална клика, която на практика е създадена да преразпределя обществени ресурси. Не я интересува дали хората я харесват, защото, като дойдат избори, те си купуват", коментира Костадинов.

ПП-ДБ оставят на Румен Радев да реши колко време да преговарят с ГЕРБ

ПП-ДБ оставят на Румен Радев да реши колко време да преговарят с ГЕРБ

Макар и отношенията в коалицията да са сложни

По негови думи ГЕРБ успели да отвратят и отблъснат огромна част от българите от избирателната система. ПП-ДБ също купували гласове.

Според него има нещо, което би могло да наклони везните в друга посока. Лидерът на "Възраждане" подчерта, че ПП-ДБ се сриват много.

"Това означава, че ако ГЕРБ искат още по-голяма хапка от властта, трябва да предизвикат предсрочни избори, ПП-ДБ да паднат и ще им бъдат държанка, която да ги крепи във властта", анализира той.

По негови думи създателите на българските правителства в последните години са американците.

"Но нас не ни контролират. Ние сме получавали покани за разговори, но винаги сме отказвали влизане в управлението, защото нашите възгледи са различни. Искаме България да е независима държава и със собствена политика", изтъкна Костадинов.

Той препоръча под "евроатлантическо правителство" да се разбира "американско".

Костадинов заяви, че Европа се тресе от социални протести срещу политиката на Урсула фон дер Лайен и с Европейската комисия се подстрекава и поощрява войната в Украйна. Той се опасява, че това може да доведе до война между натовски държави.

Мария Габриел има нужда от още малко време

Мария Габриел има нужда от още малко време

Не поставя червени линии в преговорите

Войната чука на прага ни и единствената сила, която може да я спре, е "Възраждане" със съюзници като "Алтернатива за Германия" и др.", отбеляза партийният лидер.

Според него "ние сме заразителен пример в Европа и ЕС и се оказва, че една средна и малка държава като България може да се превърне в пример".

Той бе категоричен, че няма нищо крайно и радикално във "Възраждане".

"Ние говорим за мир и преговори и че тази война трябва да бъде спряна. А Урсула и Макрон говорят за война, да се разгори този конфликт. Искате война - гласувайте за Урсула, за Кирил Петков, Асен Василев, Бойко, но те няма да отидат на фронта, нито техните деца и внуци, ще отидем обикновените хора", изтъкна Костадинов.