Ако бъде съставено правителство, което обаче е малко вероятно, то това ще бъде заради желанието да се засили военната помощ за Украйна. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Единственото, върху което би се основавала такава властова конструкция, е усилието България да бъде накарана да участва във войната в Украйна. Защото очевидно е, че това ще бъде основната цел и задача на американското правителство. Виждате, в последните дни се засилва военната помощ за Украйна, вече се дават и танкове. Очаквам скоро и включването на военни контингенти под прикритието на доброволци", каза той.

Освен това - под маската, че трябва да се направи правителство с цел приемането на закони по Плана за възстановяване и устойчивост, личало желанието на дадени кръгове да се възползват от парите по плана, добави Костадинов.

"Възраждане" не са били търсени от никого относно планове какво да прави с третия мандат, каза партийният лидер. И все пак посочи - най-вероятно е опитите за съставяне на правителство с последната опция да се провалят, като отидем на избори в края на март.

Костадин Костадинов не вижда смисъл да се удължава агонията на НС

Костадин Костадинов не вижда смисъл да се удължава агонията на НС

Изборите са най-добрият изход от всяка една политическа криза