Не отговаря на истината, че "Възраждане" са подкрепили промяната в договора за закупуване на изтребителите F-16, приета от парламента вчера. Това каза на брифинг в кулоарите на Народното събрание Костадин Костадинов, отговаряйки на обвиненията, които депутатът от БСП Александър Симов отправи към партията му по-рано.

"От патерицата на "Възраждане" БСП за пореден път са се увлекли във волни съчинения, обясняват някакви изключително смешни неща. Доколкото разбирам, са казали, че ние вчера сме подкрепили ратификацията на договора за F-16 (промяна в договора за първите 8 самолета - бел.ред.). 

Без ратификация на парламента, няма да се променят договорите за Ф-16

Без ратификация на парламента, няма да се променят договорите за Ф-16

Народните представители гласуваха със 163 гласа "За", "против" - 22 и въздържали се - 1

Всъщност за едно предложение сме гласували "за" и то е на председателя на комисията по отбрана Атанас Зафиров от БСП. То гласи да не се дава възможност министърът на отбраната самостоятелно, без решение на НС, да променя параметри по договора за F-16.

Гласували сме "за" за името и това, че се променя от "преходни и заключителни разпоредби" в "преходна и заключителна разпоредба". Както виждате, изключително фундаментални текстове", обясни Костадинов.

Партийният лидер не спести и остри критики към "столетницата", предричайки тежки времена на "Позитано" 20

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Нинова обвини Радев за падането на кабинета

Не приемаме критиката на президента, че оставаме хаос, каза тя

"Няма смисъл да коментираме безсилието и отчаянието на нашата патерица. Разбирам ги, БСП имат много сериозен проблем в момента, защото най-вероятно няма да влезе в следващия парламент. Единственото, което им остава като вариант и ние можем чисто приятелски да ги посъветваме, е да направят коалиция с "Демократична България" и "Продължаваме промяната", защото както многократно показаха, нямат никакви различия, споделят общи ценности, програмата им е една и съща. Но това е БСП, пътят при тях е само един и само надолу", обясни лидерът на "Възраждане".

Любопитна ситуация се разигра по време на брифинга, когато пред трибуната и пред снимащите камери, демонстративно мина депутатът от БСП Явор Божанков, давайки вид, че се разхожда лежерно, без да каже и дума, прекъсвайки думите на Костадинов.

Невъзмутим червеният депутат продължи разходката си из кулоарите, предизвиквайки бурен смях от страна на лидера на "Възраждане" и поръчка: "Две кафета, Божанков, две кафета!"

Със смях отговори Костадинов и на думите на Симов от по-рано, че е "висял" на "Позитано" да моли да е кандидат за кмет на София. В последствие, впрочем, представители на пресцентъра на БСП уточниха, че Симов се е объркал, като е имал предвид Варна, а не София. "Как да коментирам нещо толкова несериозно. 

Костадинов: Нови избори задължително

Костадинов: Нови избори задължително

ПП да се прекръстят на "Продължаваме агонията"

Припомням ви, че през 2019 бях кандидат за кмет на Варна. БСП имаха кандидат за кмет, който осмисли кампанията си единствено с кампания срещу мен. БСП беше обслужващия персонал на ГЕРБ, защото в хода на цялата кампания те работиха основно срещу "Възраждане" имаха много дружески отношения с ГЕРБ", каза той и припомни - на балотажа на кметските избори тогава Варна е бил единственият град, в който БСП не са подкрепили противника на кандидата на ГЕРБ.

Костадинов съобщи още, че от партията му са говорили с представители на Министерството на здравеопазването да се отмени антиковид планът, който предвижда 5 фази на противоепидемични мерки. И заплаши - ако този план не бъде отменен, ще има протести.