Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов прогнозира по време на брифинг във Варна, че редовно правителство няма да бъде съставено, защото това би довело до тежки електорални последици за участващите в него партии, съобщи БНР.

"Дори ГЕРБ няма да бъде пощадена, защото, повярвайте ми, колкото и да е контролиран вотът в тази партия, все пак има част от хората, които не желаят взаимоотношения с формация като коалиция "Сорос-Донос". В този конкретен случай има два варианта - или правят едно групово мащабно политическо самоубийство, което е невиждано в най-новата ни история, или отиваме на нови избори", подчерта той.

Костадинов заяви също, че със заложения от служебното правителство бюджетен дефицит няма да ни приемат в Еврозоната. "С този дефицит трябва да забравим за каквото и да било влизане в Еврозоната за следващите няколко десетилетия. Това са екзотични, вредни идеи и най-важното - експерименти, на фона на много тежкото състояние на публичните финанси в държавата", категоричен бе той.

Борисов критикува ПП/ДБ и бюджета на Радев

Борисов критикува ПП/ДБ и бюджета на Радев

За смели партии и решения, а не за избори, призова на пресконференция в събота той

Костадин Костадинов коментира и управлението на Варна, което определи като катастрофално и обвини за това кмета Иван Портних, който според лидера на "Възраждане" се опитва да прехвърли отговорността за всички нерешени проблеми на отстранения от длъжност главен архитект Виктор Бузев.

Припомняме, че през седмицата Портних поиска оставката на Бузев, който отказа да я депозира и бе отстранен от поста си. Междувременно партии пък поискаха оставката на варненския градоначалник.

"Възраждане" ще имат кандидат за кмет на Варна

"Възраждане" ще имат кандидат за кмет на Варна

Костадинов отрече кандидатът за кмет на Варна да е той