"Възраждане" ще издигнат кандидат за кмет на Варна на предстоящите местни избори наесен. Това обяви лидерът на формацията Костадин Костадинов пред журналисти в парламента.

Той очаква варненци да изберат достатъчно работещ и качествен експерт на местните избори, който да милее, да отдаде времето и ресурса си, с който разполага за благото на Варна. "Сега Варна е град, който дава емигранти, губим население и всяка година младите хора заминават навън, след като завършат училище", коментира Костадинов.

Костадинов обаче отрече кандидатът за кмет на Варна да е той, а ще бъде друг човек, който както се изрази той ще бъде обявен съвсем скоро. "Ще бъде варненец, който няма да се губи като сегашния кмет на София", каза лидерът на "Възраждане".

Той смята, че всички останали партии, които поискали оставката на Портних, го направили, след като "Възраждане" първи я поискали. Костадинов обаче не очаква нищо да се случи, но очаква варненците да се отрезвят и да гласуват за друг човек на местните избори.

Костадинов разкритикува кметът на Варна Иван Портних, като напомни, че от партията му искат оставката. За 10-годишното си управление Портних превърна Варна от морска столица в едно пропаднало, агонизиращо и умиращо гето с архаична икономика, която прогонва населението си. Варна под управлението на Иван Портних и коалицията ГЕРБ-ДПС-ВМРО се превърна в град с намаляващо население, което не се е случвало от турското робство насам. Време е този вреден за Варна кмет да бъде премахнат от поста, който заема, настоя Костадинов.

Според него е нагло и цинично Портних да иска оставката на главния архитект на Варна за действия, които лично кметът му е заповядал да предприема. Главният архитект на града няма оперативна самостоятелност и всичко, което той подписа минава задължително през подписа на кмета на Варна, каза Костадинов.

Две партии искат оставката на кмета на Варна

Две партии искат оставката на кмета на Варна

БСП и ПП/ДБ искат Иван Портних да понесе отговност за презастрояването и лошите улици в града