"Възраждане" няма да подкрепят готвените промени в Конституцията, предложени от ПП/ДБ и подкрепени като заявка от ГЕРБ и ДПС. В това бе категоричен председателят на партията Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание.

"Тези предложения не са изгодни за българския национален интерес. Изгодно ли е за българския национален интерес хора с двойно гражданство да са начело на държавата? Примерно министър-председателят, президентът да е с двойно гражданство? Виждаме, че в момента имаме министър на отбраната, който е бил украински държавен служител и назначава други бивши украински служители за шефове в отбраната (става дума за новото назначение за шеф на ТЕРЕМ - бел.ред.). Това полезно ли е? Смятам, че не", каза той.

Всичко, което предлагат от ПП/ДБ като промени във върховния закон е "нефелно", продължи Костадинов. А самите предложения били с една-единствена цел - да се овладее цялата власт, което било и продължените и на чутото от изтеклите записи на Националния съвет на "Промяната".

По отношение на сърцевината на готвените промени в Конституцията - съдебната реформа и разделянето на Висшия съдебен съвет, Костадинов отново е скептик.

"Хората, които превърнаха съда в символ на беззаконие и корупция, искат да правят съдебна реформа", отговори на въпрос на News.bg той.

Партийният лидер не подмина и темата с готвената отмяна на ембаргото за внос на зърно от Украйна. По думите му това се прави в интерес на дадени преработватели, а адекватният отговор на земеделците е да излязат на протести.

"И министърът на земеделието е против, което е пълен абсурд. Министрите са фигуранти, министър-председателят е фигурант. И тук големият въпрос е - кой управлява държавата?" Костадинов отговори сам на въпроса си: "ДПС и Делян Пеевски управляват държавата."

Пеевски нарочи за смяна Инспектората на ВСС

Пеевски нарочи за смяна Инспектората на ВСС

Причината - бездействието на сегашния орган по отношение на случая с Дебора от Стара Загора