Вчера вечерта след обаждане от шефа на ДАНС Радостин Василев, депутат от ПП/ДБ, който преди минути обяви напускането си на ПГ, е с охрана, тъй като имало заплаха за сигурността му. Тепърва обаче ще установява и разбира защо е точно тази охрана, която вече го охранява и дори в момента била в залата - става въпрос за залата за пресконференция на БТА, на която неговото гражданско сдружение организира пресконференция.

Картаген от Банкя ще падне само чрез избори, обяви Василев, обявявайки и новата активност на гражданското си сдружение.

Заедно с него застанаха и бившите депутати от "Има такъв народ" Николай Радулов, Кирил Веселинов, Венцислав Петков, Светлин Стоянов, Деян Петков и Георги Чепишев.

"Това е огромно предателство. ПП са отговорни да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за властта, но след един много дълъг танц, който ще прерасне в прегръдка по интерес, то ПП не се интересуват от избирателите си, а да консумират изпълнителната власт с милион обещания - конституционна реформа с ГЕРБ и ДПС", разкритикува Василев ПП/ДБ.

Той определи като лъжа думите на Кирил Петков, че са правени записи, и увери, че няма такива нито в парламентарната група, нито в централата на партията. Малко след това обаче пусна такъв запис, макар и не целия. Записът бил от среща на Националния съвет на ПП и бил направен от него самия в собствения му хол.

Той определи казаното от 00.30 до 3.00 ч. като най-отвратителното нещо, което е чувал, и заяви, че е бил потресен от него. Затова и решил, че не може да скрие от обществото това, което се случва и се готви с ротационното правителство. И призова към съвестта на народните представители.

Припомняме, че вчера вечерта на извънредно изявление на "Продължаваме промяната" Кирил Петков предупреди за готвеното "активно мероприятие на дълбоката държава", която имало за цел да саботира и провали усилията за съставянето на редовно правителство.

Компроматите срещу ПП няма да повлияят на Борисов

Компроматите срещу ПП няма да повлияят на Борисов

Лидерът на ГЕРБ разкри и детайли от разпитите в прокуратурата

Василев изброи и няколко опорки на ПП/ДБ - че няма да има бюджет, че няма да има изплащане на пенсии и заплати, за дълбоката държава, руски интереси и злото, което стои зад ъгъла, ги кара да направят коалиция с ГЕРБ.

Василев напомни, че на 13 юни миналата година бившите депутатите от ИТН напуснали формацията на Слави Трифонов с аргумент, че мафията пробива ИТН. Сега сме изправени пред подобна ситуация да се формира коалиция между ПП/ДБ и ГЕРБ, посочи той и добави, че ще гласува против тази коалиция.

Според Радостин Василев ПП са предали собствените си избиратели и са се отклонили от мисията, която имат, а ГЕРБ ги направили за смях пред цяла България. "На тези хора не може да се има доверие за истинска съдебна реформа. Желанието за власт изпреварва желанието за отговорност пред обществото с ясното съзнание, че си унищожен след прегръдката с ГЕРБ, значи няма съдебна реформа, изтъкна той.

Не можем да бъде конструктивни с мафията и да заставаме начело на ГЕРБ.

"Истинското задкулисен на омертата се нарича ПП-ДБ-ГЕРБ", нападна ги остро Радостин Василев и открои няколко момента от записите - думите на Кирил Петков, че Мария Габриел е застраховка, а Борисов се изпирал през този вариант и че ГЕРБ е само маркетингов враг, обажданията от европейски лидери като Урсула фон дер Лайъен и Шарл Мишел, смяната на службите, които трябва да са наши и синхронизирани с посолствата, че правителството ще продължи, докато Бойко Борисов се страхува от Гешев и президента, за конституционната реформа на Христо Иванов, който молел ДПС за това, .

Идеята е да се даде държавата на руската пропаганда, посочи той, който се чуди дали Кирил Петков и Асен Василев не са някакви руски шпиони, които да дадат държавата на "Възраждане". Не може да си васал на Русия и да искаш подкрепа от народа, че си независим, критикува той.

Той посочи, че някаква шизофрения, вакханалия и уйдурма се получава - Слави Трифонов те събаря от власт, а след това правиш коалиция с ГЕРБ. Радостин Василев се закани, че ще остане в парламента като независим депутат, за да разкрива какво се случва в така наречения български политически елит.

Гражданско движение "Силна България" ще прерасне в политически проект за следващите предсрочни парламентарни избори, даде заявка Радостин Василев за политическото си бъдеще. Той не обмисля излизане от политиката.