Нечистоплътност. Така Бойко Борисов определи готвените според ПП компромати срещу тях от страна на техния и бивш на ИТН депутат Радостин Василев. В същото време тези компромати не разколебават желанието на лидера на ГЕРБ за обща управленска формула с коалицията ПП/ДБ.

"То човек да няма телефон в днешно време, превърнахме се в държава на записите. Мен ме записваха по тоалетни, по спални, по какво ли не и тогава изпадахте в телешки възторг всички да го коментирате. В правова държава нерегламентиран запис не се коментира. Точка", възмути се Борисов в редовната си сутрешна сводка преди началото на пленарното заседание на парламента.

"Нямам никаква информация по темата", отсече партийният лидер. И се съгласи с мнението, изказано от Кирил Петков на импровизирания късен брифинг от четвъртък - целта на мероприятието е да се осуети съставянето на правителство.

Атанасов: Отвсякъде атакуват създаването на редовен кабинет

Атанасов: Отвсякъде атакуват създаването на редовен кабинет

Депутатът от ПП/ДБ не е учуден от скандала около записите

Обаче - Кирил Петков следва да внимава с обвиненията си срещу службите, смята Борисов. "Не знам Кирил Петков какво знае. На негово място аз нямаше да коментирам, защото това е нечистоплътно, нерегламентирано, незаконно. Вместо да си говорим за бюджета, за реформите, си говорим как някой записвал. Службите са много общо понятие и г-н Петков би трябвало да знае това. БОП ли е, полиция ли е, жандармерия ли е, гранична полиция ли е, ДАНС ли е, военно разузнаване, цивилно разузнаване? Има ли регламентирани мероприятия, разпоредени от съда? Това са тежки обвинения и не може да се слага под един знаменател", разкритикува подхода на Петков Борисов в отговор на въпрос на News.bg.

Подобен монтаж били и компроматите със "кюлчета и шкафчета" и затова спряло да се говори вече за това, забелязал лидерът на ГЕРБ. "Целта беше да ме омаскарят, да се срине държавата. И всички виждате две години какво се случва."

Борисов отказа да коментира първоначално и проведените вчера разпити от две прокуратури, защото обещал да не разкрива подробности на разпитващите го. На наш въпрос обаче разкри интересен детайл от диалога му с прокурорите: "Не знам как ПП и ДБ, ако се отиде на избори, как ще говорят за съдебна реформа. Защото на втория разпит ме попитаха защо сме поискали оставката (на Гешев) и аз ли съм накарал Мария Габриел. И аз само попитах - Румен Радев разпитваха ли го, Асен Василев разпитваха ли го, Кирил Петков разпитваха ли го, Надежда Йорданова разпитваха ли я, Крум Зарков разпитваха ли го, Атанас Атанасов, Христо Иванов - разпитваха ли ги? Не. Значи само от ГЕРБ зависи съдебната реформа."

Адвокат Менков пита защо не разпитват тези, които искат оставката на Гешев, а Борисов

Адвокат Менков пита защо не разпитват тези, които искат оставката на Гешев, а Борисов

Барселонагейт няма и никога не бил съществувал