"Барселонагейт няма и никога не е съществувал. Бойко Борисов не е имал никакво касателство към този случай. Борисов никога не е било разследвано лице по този случай".

Това заяви адвокат Менко Менков, подзащитник на бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред БиТиВи.

Той обясни, че Борисов е бил призован в Софийската градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура по така нареченото дело "Барселонагейт".

Адвокат Менков уточни, че Гешев през годините не е споменавал Бойко Борисов за "Барселонагейт", а чак сега е казал неговото име. Той запита защо не са разпитани политическите лидери, които искат оставката на главния прокурор Иван Гешев. По случая не би трябвало да бъде призован никой, изтъкна адвокат Менко Менков.

Прокуратурата: Борисов е призован на разпит по закон

Прокуратурата: Борисов е призован на разпит по закон

Разпитът на Борисов не бил според "стари сигнали"

Той посочи, че изненадващото е, че когато Мария Габриел анонсира, че неин правосъден министър би поискал оставката на главния прокурор, не е получила призовка за обяснение. "Борисов е фигурата, без която нищo не може да се случи и е направил най-много от всички политици за България и българските граждани. Това е един политически PR, с който целят да защитят тезите си, за да няма правителство. Когато играе Марадона или Меси всички искат да са с него", коментира адвокат Менко Менков.

Той смята, че Борисов няма да получи обвинение, защото няма касателство по случая.

ГЕРБ бранят лидера си от прокуратурата, а Борисов няма отношение

ГЕРБ бранят лидера си от прокуратурата, а Борисов няма отношение

Опит да се осуети съставянето на кабинет и провеждането на съдебна реформа, съзряха от ГЕРБ