След бурните страсти в пленарна зала възмущението на опозицията се пренесе и в кулоарите на Народното събрание.

"Ние го заявихме още от началото на този кабинет. Това правителство няма да изкара пълен мандат, то ще бъде свалено и няма да достигне своя период на ротация. Тази ротация и в момента не се случва, тъй като според нея преди няколко дена председателят на Народното събрание Росен Желязков трябваше да си подаде оставката. Тоест за пореден път ГЕРБ наведоха ПП/ДБ. (...) Днес за пореден път станах свидетел на това как Бойко Борисов се появи на врата на пленарната зала, повика с пръст Кирил Петков и той дотича като пудел. Така че протести ще има и ще бъдат тогава, когато най-малко ги очакват, когато си мислят, че хората са най-заспали", заяви на брифинг лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Повод за изявлението на Костадинов бе приемането на първо четене на проекторешението да се отнеме в полза на държавата концесията на нефтопристанището в Росенец, последвано от успешно миналото предложение на Хамид Хамид от ДПС второто четене да започне още в днешния ден.

Партийният лидер преповтори аргументите, изказани от него и съпартийците му и от парламентарната трибуна - от отнемането на Росенец от "Лукойл" България само ще загуби, а компанията ще осъди държавата.

"Току-що станахме свидетели на поредното закононарушение в това престъпно Народно събрание. (...) За пореден път правилникът беше брутално изнасилен, за пореден път управляващата тройна коалиция чете правилника и законите на страната като дявола Евангелието и с мотива, че ние само сме заявили, че ще правим промени, но не сме обявили какви, те могат да гласуват и на второ четене. Ще се обърнем към Конституционния съд", закани се Костадинов.

Добрев: България само печели от отнемането на пристанище "Росенец" от "Лукойл"

Добрев: България само печели от отнемането на пристанище "Росенец" от "Лукойл"

Той се съмнява дали компанията не лъже държавата за произхода на внесения петрол