Иван Костов заяви, че ще настояват до края на месеца ГЕРБ да представи готова управленска програма за целия четиригодишен мандат.

Това каза председателят на ДСБ на първата пресконференция за парламентарния сезон, цитиран от БиТиВи.

Костов посочи, че от Синята коалиция ще настояват такава програма да бъде обявена и хората да знаят какво да очакват от управлението.

Той посочи, че не може министрите да говорят само за свършени неща. В един момент те трябва да кажат намеренията си за управлението.

Разкритията, които правят министрите, започват да се плъзгат по повърхността, те не насочват вниманието към същината на проблемите на страната, каза Костов. Той посочи, че това са очебийни неща, лесно се виждат и много лесно се приемат от публиката.

Костов посочи, че Синята коалиция ще настоява правителството да изготви доклад за състоянието на националната сигурност и да бъдат представени предложения за изготвяне на стратегия в областта на националната сигурност.

СДС излезе с декларация, в която подкрепя правителството за мерките за намаляване на разходите и за борба с корупцията, но настоява за конкретни мерки за съживяване на икономиката.
                           Още...

Ще поискаме от министъра на здравеопазването да се изготви и доклад за здравето на българите.

Интересува ни и проблема с надвзетите от Симеон Сакскобургготски земи и гори и решението, което ще вземе за тях новото правителство, посочи Костов.

От ДСБ обявиха, че Синята коалиция е готова с план за работата на една от двете временни анкетни комисии за проверка на изтеклия мандат и дори да я оглавят.

Екатерина Михайлова представи най-важните задачи на комисията, която ще проверява изборните нарушения. По думите й на базата на изготвените от нея заключения до една година трябва да се изработи и да се гласува в парламента новото изборно законодателство.

Изводите от работата на комисията трябва да послужат за изготвяне на ново изборно законодателство, посочи Михайлова. Според нея то трябва да бъде готово до една година.