Н.Михайлова: Не ме е страх от никого

От заседанието
•НС на СДС е приел извънредната отчетно-изборна конференция да бъде на 21 февруари. За това са гласували 74 членове, 43 са били за март месец, а трима за юли. За момента кандидатурата на Надежда Михайлова за председателския пост е единствената.
По този повод Асен Агов коментира, че конфликтът в СДС остава. Според него решението за провеждане на Националната конференция през февруари е най-конфронтационният от всички предложени варианти.
Не се намира решение за единството на СДС, категоричен беше той. Според него до тогава не могат да бъдат подготвени промените в устава, които да осигурят демократизирането на СДС.
Няма време и за други кандидати да подготвят кампанията си, с което се предрешава изходът от конференцията, каза още Агов.
Отговорността по думите му трябва да поемат НИС и лидерът, които са сред 74-мата гласували “за”.

•Агов предложил на Надежда и Костов да не се кандидатират
•Филип Димитров не прие предложението на Костов

По време на заседанието на Националния съвет на СДС Иван Костов е заявил, че Надежда Михайлова не трябва да се кандидатира за председател на партията на предстоящата национална конференция.
Това съобщи Благой Димитров, член на Националния съвет и депутат от ОДС.

Необходим е човек, който да обедини СДС, да реабилитира управлението на СДС и под негово ръководство да се изработи програма за коалиция, е заявил Костов. По думите му, тази човек трябва да обединява всички съществуващи тенденции в СДС.
Според бившия премиер вече е очевидно, че Надежда Михайлова не може да изведе СДС от кризата.

Той отново е предложил Филип Димитров, Екатерина Михайлова, Надежда Михайлова и самият той да обсъдят съществуващите проблеми и това да стане основата за излизане от кризата.

Костов се е обявил за провеждане на национална конференция но “в разумни срокове”. Според него паническото свикване на отчетно-изборна конференция, дори да препотвърди този НИС, няма да реши проблемите, а само ще ги задълбочи.

Членът на Националния съвет Красимир Каменов пък се е обявил изцяло против национална конференция. Той е обяснил, че не е нормално първо да се гласува против провеждането й, а след няколко дни да бъде насрочена дата за нея.

Около 10.00 часа започна заседанието на Националния съвет, на което синьото ръководство решава дали да има извънредна национална отчетно-изборна конференция, както предложи в петък Националния изпълнителен съвет.
Миналия вторник Националният съвет отхвърли предложението за такъв форум.

Преди заседанието Димитър Абаджиев отново посочи, че конференция трябва да има, но тя трябва да се проведе най-рано през март.