Кой нареди на полицаите в Пловдив да стоят абсолютно безучастно, докато биват замеряни с камъни, а пред очите им провокатори бият хора и вандалстват, попита лидерът на "Атака" Волен Сидеров на извънредна пресконференция.

От "Атака" изказаха възмущението си, че техен представител е бил удрян и ритан по време на днешния протест в Пловдив, а полицията е останала абсолютно безучастна.

"Атака" е категорично против претенциите на мюфтийството, против строежа на нови джамии, против връщането на имоти в техни ръце, както и против грубата намеса на турския консул във вътрешните дела на България, настоя Сидеров и посочи, че представители и симпатизанти на партията са участвали в протеста под тепетата.

Мероприятието обаче е било опорочено от част от футболните агитки, които не за първи път се използват като шпиц команди, категоричен бе лидерът на "Атака".

Сидеров отхвърли вандалството и настоя, че каузата трябва да бъде постигната с легитимни мерки, а не с палежи, вандалски актове и нападения над журналисти. Нападнат е екип на партийната телевизия "Алфа", срязани са и гумите на автомобил на "НоваТВ", сигнализира Сидеров.

В отговор на тези деяния няма абсолютна никаква реакция и МВР-Пловдив не е арестувало нито един участник във вандалските актове, посочи той и попита директно вътрешния министър защо служителите му отново са останали безучастно. Не се е задействала и "феноменална и светкавична българска прокуратура", иронично обяви Сидеров.

Тезата на "Атака" е, че е платено на определена група провокатори, за да опорочат гражданския протест на всички, които са пожелали да заявят несъгласието с наглите претенции на мюфтийството и намесата на турския консул. В момента целият протест се опорочава, увери Сидеров и бе категоричен, че отговорните за това лица искат да принизят и маргинализират демонстрацията и да я представят по начин, който да бъде отхвърлен от обществото.

"Сега заключението ще бъде, че всички противопоставящи се на мераците на мюфтийството са варвари и хулигани", съжали Волен Сидеров и призова всички медии да се запитат кой има интерес от подобно развитие. Мнението на партията е, че зад провокацията стоят "кръгове, свързани с Бойко Борисов".

Част от протеста е бил и бившият съпартиец на Сидеров Павел Чернев, което накара "Атака" да покажат снимки на Чернев и Ефрем Моллов. Има ли място този човек там, на точно този протест, попита Десислав Чуколов. Хора на Чернев е много вероятно да стоят зад провокацията, както това се е случило и през лятото около централата на "Атака", посочиха от партията.

Атакистите разполагат с кадри, на които ясно се вижда как председателят на "Атака" в Стара Загора Михаил Михайлов, който е участвал в днешния протест, е ритан е ударен в лицето от друг човек, като ще ги предоставят на съответните институции.