Годината е стратегически важна за ЕС и за България и не бива да бъде пропилявана в междуличностни битки.Такава позиция изрази зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев пред Bulgaria ON AIR.

"Ако я пропуснем в личностни междуособици, а не използваме годината за нещо градивно, ще изпуснем и последния влак, за който сме се закачили едвам. Най-обран, най-логичен се явява Борисов, с всичките му недостатъци." - коментира Дачев в предаването "Денят ON AIR".

Борисов: Порадвайте се ден - два, после ще мислим за експертно правителство

Борисов: Порадвайте се ден - два, после ще мислим за експертно правителство

Той се радва на шарения парламент, защото няма да е сам и няма сам да носи отговорност

Той подчерта, че се задава нова световна икономическа криза.

"Колко ще бъде тежка е трудно да се каже, но има нещо важно и съществено - големите бунтове и революции в света са ставали не поради идеологически причини, а поради глада. Ние се запътваме към глада, защото свикнахме да живеем малко нашироко, да нямаме недостатъци, но те наближават." - допълни зам.-председателят на БТПП.

По думите му, най-логичната стъпка е обединението.

"Да се обединяват, до края на годината да се свика Велико народно събрание. Всички искат нова Конституция. Това е най-естественото, така няма да загубим годината, ако я загубим - все едно сме загубили 10 години. Европа никога няма да даде пари на държава, която не се знае каква е програмата ѝ и каква е устойчивостта. Програма всеки може да даде, трябва да има гарант, че се изпълнява." - коментира експертът.

Красимир Дачев допълни, че политиците трябва да мислят за държавата, а не за собственото си его.

"Това, което беше досега, ще ни се струва като райска песен. Това, което предстои, ще бъде много по-тежко и трябва да сме подготвени. Идва зелена сделка, за която ние не сме подготвени, за нея трябват много пари." - категоричен е той.

Министрите одобриха позиция по "Зелената сделка"

Министрите одобриха позиция по "Зелената сделка"

Внасят в парламента да реши със закон споразумението със Световната банка