Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и неговите колеги, които работят по темата за Пакет "Мобилност 1", са изпратили на комисаря по транспорт писмо, в което мотивирано искат Пакетът да бъде свален от дневния ред на Европейската комисия като неприложим и застрашаващ икономиките ни.

Пакетът "Мобилност" умря и трябва да бъде забравен, е убеден Джамбазки. Според него този Пакет е опроверган от един от най-засегнатите браншове от кризата с коронавируса - транспортният бранш. Вече е добре известно, че над двеста хиляди българи са пряко заетите в този тежко засегнат от блокадите и опашките и спирането на производството бранш.

ЕК гарантира непрекъснат поток от стоки в ЕС чрез зелени ленти за преминаване

ЕК гарантира непрекъснат поток от стоки в ЕС чрез зелени ленти за преминаване

Гранични пунктове следва да бъдат отворени за всички товарни превозни средства, независимо от стоките

Без труда, усилията и самоотвержеността на българските международни шофьори не би имало нито маски, нито лекарства и санитарно-хигиенни материали, нито много от стоките по рафтовете в магазините.

"Пакетът "Мобилност 1" в тази ситуация означава ЕС без транспорт и доставки, България без транспорт и доставки. Чисто и просто. Видя се, че по европейските пътища и гранични пунктове няма изградени паркинги и терминали, няма дори кошове за боклук, камо ли нормални бани и тоалетни", заявява Ангел Джамбазки.

"Зелени" коридори за доставки искат международните превозвачи

"Зелени" коридори за доставки искат международните превозвачи

Тираджиите са изнервени заради опашките по границите

Борбата със заболяването предполага дисциплин и лична отговорност, затова и българският евродепутат призовава шофьорите да поддържат висока лична хигиена, да бъдат отговорни, да не се поддават на паника и фалшиви новини и да пазят слабите, възрастните, уязвимите.

Ангел Джамбазки заявява, че именно заради последните дни и седмици трябва да продължи да се работи по темата за пакета "Мобилност", тъй като той е неприложим и застрашава икономиките ни.

50 км колона от камиони се образува на ГКПП "Капитан Андреево"

50 км колона от камиони се образува на ГКПП "Капитан Андреево"

Рекордно дългата опашка стига почти до Харманли