Няма нищо за скриване. Това заяви социалистът Крум Зарков на пресконференция в централата на БСП на столичната улица "Позитано" 20 в коментар за критиките на соцактивисти, че адвокатски кантори пишат законите на БСП.

Както News.bg информира, депутатите от левицата не знаят кой е писал антикорупционния им закон. Други пък бяха възмутени, че адвокатска кантора диктува законодателната дейност на партията.

Кой е писал антикорупционния закон на БСП?

Кой е писал антикорупционния закон на БСП?

Мнозинството социалисти не знаят кой е действителният автор

Началото на закона е написано от депутатите в правната комисия, обясни Зарков днес на брифинга. След това документът е изпратен на всички членове на Националния съвет на Столетницата.

Изпратен е за консултация и на адвокатската кантора на Петър Илиев, с когото партията работи от години. Той е и автор на последните им пет-шест конституционни жалби.
Крум Зарков обясни, че ще се ползва експертизата на правния съвет на партията, който вече заседавал веднъж. Един законопроект не се пише на коляно, изтъкна червеният депутат.

Няма анонимни сигнали в нашия законопроект, но те не са и изключени, подчерта още Зарков и за другите атаки срещу проекта на червените.