Партиец може да е кандидатът на реформаторите за президент. Това става ясно от думите на лидера на ДБГ Меглена Кунева на брифинг в Шумен.

След като преди време бе заявено, че номинацията ще е гражданска, днес Кунева коментира, че важното е кандидатурата да е единна и няма значение дали това ще е човек от партийния спектър на Блока или не.

На въпроса за профила на кандидата на РБ за президент, Кунева казва, че от първия момент, от който се говори за избори, ДБГ винаги е било за единна листа и единна кандидатура. Това е последният от цикъла избори заедно, на които си обещахме да се явим, преди да направим следващата обединителна крачка на РБ, изтъква Кунева.

Депутатът Димитър Делчев припомня единодушието, което е определен профилът на кандидата - евроатлантик, родолюбец, реформатор, демократ, имаме финално съгласие и за процедурата. Всяка партия и непартийните ни членове да могат да предложат до двама кандидати и после кандидат-президентската двойка да се избере между тях, заедно с лидерите, обясни още Делчев.

Амбицията ни е да се стигне до балотаж и да се постигне добър резултат, уточнява депутатът.