ГЕРБ ще подкрепи при гласуване номинацията на Меглена Кунева за нов образователен министър. Това обяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева пред журналисти, след като излезе от разговорите с Кунева.

ГЕРБ са взели това решение, защото са убедени, че Меглена Кунева ще се справи в ролята на нов просветен министър.

След това вицепремиерът влезе на разговори с Патриотичния фронт в тяхната парламентарна стая, въпреки че Красимир Каракачанов и Валери Симеонов присъстваха и на другите разговори.

Кунева с три спешни приоритета, иска скоростно решение за учебниците за 1 и 5 клас

Кунева с три спешни приоритета, иска скоростно решение за учебниците за 1 и 5 клас

В парламента обясни виждането си за развитието на образованието

Предпочитам по-малко да говоря, повече да направя. Това заяви Меглена Кунева след срещата с патриотите. Образованието било изключително чувствителна и сериозна сфера, с която страната можела да тръгне напред.

Надявам се това да се случи, посочи Меглена Кунева. Тя подчерта, че можела само да отговори на въпросите на ПГ и да се надява на тяхната подкрепа. 

Найден Зеленогорски обясни, че номинираната за министър на образованието обяснила на ПФ вижданията си за сектора в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план, а патриотите били много запознати с темата.

След срещата с ПФ Кунева отиде в групата на БДЦ.

По-късно стана ясно, че групата на БДЦ е разединена за Кунева. След разговорите част от депутатите са очаровани от номинираната за просветен министър. Други са в позиция „против” и „въздържал се”. Красимира Ковачка, която подкрепя Кунева, заяви, че тя е блестящ вицепремиер.

Светлин Танчев пък сподели, че лидерът на ДБГ не била убедителна, че ще се справи с този сектор.

След срещите стана ясно, че АБВ и Патриотичният фронт няма да подкрепят кандидатурата на Кунева

Следобед номинираната за нов министър на образованието Меглена Кунева дойде да обяснява на парламентарните групи от управляващото мнозинство защо трябва да я подкрепят.

Вицепремиерът Кунева седна на масата за разговори в зала „Изток” на Народното събрание с представители на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

На срещата тя ще трябва да обясни своето виждане за развитието на образованието у нас и по този начин да спечели подкрепата на депутатите при утрешното гласуване на номинацията й.

Сидеров подава ръка на патриотите - иска да се обединят срещу Кунева
Обновена

Сидеров подава ръка на патриотите - иска да се обединят срещу Кунева

Тя ставала за знаме на мира, за главен мюфтия

От страна на ПФ присъстваха и двамата съпредседатели Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, тъй като, както знаем, от фронта все още не са обявили как ще гласуват за това Кунева да е новият образователен министър.

Самата тя дойде по-рано в сградата на властта, прекара известно време в стаята на председателя на парламента Цецка Цачева, а след това поговори и с колегите си реформатори.

Кунева не пожела да разкрие предварително пред журналисти на какво ще заложи в убежденията и само поясни, че отива на среща с ГЕРБ, РБ и подкрепящите правителството партии.

Очаквано срещата се провежда при закрити за медиите врата и по всяка вероятност ще има изявления след нея.