Въпреки натиска на медиите гражданският кандидат за президент Меглена Кунева не
пожела да сподели з
а кого ще гласува на балотажа другата седмица.

Ще отида до урните в неделя, но няма да ми е лесно да направя крачката. Това е мой граждански дълг", увери Меглена Кунева на пресконференция в НДК. „Предполагам, че
много хора, които гласуваха за мен, ще са изправени пред същия избор.

Направих всичко възможно да направя така, че хората да имат избор, да имат
алтернатива. Аз бях тази алтернатива", заяви още тя.

Гражданският кандидат обясни, че тези близо половин милион
души,
които са я подкрепили на изборите, са силни, независими и са гръбнака на
обществото - силен и изправен, който умее да устоява.

 „Не бих им казала как да гласуват. Оценявам милите думи, но не мога да видя основания да подкрепя статуквото, трети мандат за БСП за президентски пост или да подкрепя идеята цялата власт да отиде в една партия", обяви Кунева.

Как ще гласувам аз - каквото и да кажа ще означава да посъветвам хората да гласуват по същия начин. Въпросът е изборите да бъдат честни", коментира лаконично гражданският кандидат за президент. „Не съжалявам за нищо.

Това, което винаги ме е движило е каузата и тази кауза остава винаги непроменена. Аз искам да бъда гласът на хората". Това заяви гражданският кандидат за президент. „Има много хора, които подкрепиха нашата кандидатура с г-н Христов. Аз започнах първа своята кампания и мога да ви уверя, че всеки един ден, всяка една минута ми носеше радост. Вслушах се в сърцето на българските граждани", сподели Меглена Кунева.

За нея и кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов са гласували близо половин милион души. Кунева посочи, че това са гласове на хора, които са решили сами, които могат и знаят и това са хората, които ще държат България изправена. „Благодаря на всички вас - страхотни сте", заяви тя.

Според Кунева симпатизантите й са гласували, мислейки, не по команда и са
направили своя избор в пълния смисъл на думата. Тя заяви, че ще продължи да работи
с Любомир Христов.

Имах възможността да бъда гласът на хората по време на преговорите, не изпуснах нито един срок. Винаги бях подпирана от огромното доверие на хората. Това ме прави успешна", обяви Меглена Кунева. Тя обясни, че ако измени и на сантиметър от това, ще загуби себе си.

Аз искам България да бъде успешна европейска страна. Ще продължавам да бъда гласът на хората", заяви още тя. Тя обяви и че центърът на усилията й ще бъде това, което хората искат.

На въпрос дали обмисля да се кандидатира за парламентарните избори и да обедини около себе си хора в партия, тя посочи, че в момента не може да мисли за
нищо останало,
освен за резултатите от изборите.

 „Вероятно, ако аз бях поискала подкрепа от политическа партия, много е възможно ресурсите и организацията да биха променили резултатите от изборите. Аз искам промяна в нас, а не промяна в изборните резултати", коментира Меглена Кунева.

Тя увери, че не се е водила от желанието да спечели гласове като допълни, че иска да спечеля хора. „Резултатът, който постигнахме на тези избори, доказва, че има много такива хора", посочи още тя.