Не трябва само с освобождаването на даден човек от даден пост да приключва неговото наказание. Той трябва да носи отговорност за сътвореното, в частност имам предвид кмета и архитекта на район „Витоша", заради които ни се стовариха на главата такива проблеми.

Това заяви след приключването на заседанието, свързано с проблемите с изграждането на южната дъга на околовръстния път, столичният кмет Бойко Борисов.

В кабинета на кмета на столицата се проведе съвещание, свързано с отстраняването на пречките по изграждането на южната дъга на околовръстния път в София. На него присъстваха директорите на Главбулгарстрой, Републиканска пътна инфраструктура и Софийска вода, главният архитект на столицата и зам.-областният управител.

Възнамеряваме да сезираме прокуратурата и ХЕИ, продължи Борисов, защото цели квартали и малки градчета в района, където предстои изграждането на пътя, са без канализация.
„Където копаем, непрекъснато излизат фекални води." Борисов подчерта, че който е издал разрешението за застрояването на тези места, без да има изградена канализация, следва да понесе наказателна отговорност.

Това повече не може да продължава така, защото е скандално. Има терени, които до 2000 г. са били общински и ние сме платили 20 милиона лева за отчуждаването.

Що се касае до собствениците на жилища в тези райони, то те следва да се включат в изграждането на канализацията до първи колектор. В противен случай ще бъдем принудени да закрием тези комплекси, заяви столичният кмет.

По отношение на тези, които са си направили далаверата и са си издали разрешителното, да си понесат наказателната отговорност, както и да се включат в изграждането на канализацията или в противен случай да им се конфискуват имотите, посочи още Борисов.